Köp Amazon aktie – även om det är riskfyllt

Jag har läst artikeln ”Teknikjätten köpvärd för den riskvillige” på Dagens Industri (https://www.di.se/analys/teknikjatten-kopvard-for-den-riskvillige/). Artikeln handlar om att köpa Amazon aktier, trots att det kan vara riskfyllt.

Amazon är en av världens största teknikjättar och grundades 1994 av Jeff Bezos. Bolaget såldes ursprungligen som böcker online, men har nu utvecklats till att omfatta en rad olika områden, som allt från elektronik, mat, kläder, media, datorer och mobiltelefoner till webbhotell. Amazon är nu ett av världens mest värdefulla företag och har över 2 miljoner anställda världen över.

Amazon aktie har en god framtid

Även om Amazon har en god lönsamhetsutsikt, har bolagets kursras på Nasdaq inneburit att det förlorade över 1.000 miljarder dollar i marknadsvärde under fjolåret. Ändå har värderingen av bolaget inte minskat och det är fortfarande ett företag som har potential att gå upp.

Hur behandlar Amazon mina kollegor?

Som lagerarbetare innebär detta att jag är medveten om hur Amazon hanterar sina anställda. Jag har dock hopp om att Amazon har förbättrat arbetsvillkoren för sina anställda, särskilt de som arbetar i lager. Därför kan jag ändå tänka mig att köpa aktier i bolaget.

Jag har inte investerat i Amazon ännu, men jag överväger att göra det. Jag kommer att fortsätta att övervaka utvecklingen av Amazon eftersom jag tror att det kan vara ett bra val för investerare som är villiga att ta risken.

Kommentarer är stängda.