Praktik ger ökad motivation och förståelse för tekniska utbildningar

Praktikprogrammet Tekniksprånget är ett initiativ som har fått mycket uppmärksamhet i Sverige, och som har gett ungdomar med intresse för naturvetenskap och teknik möjlighet att få en inblick i arbetslivet. Det har också gett fler ungdomar motivation och förtroende att fortsätta satsa på en teknisk utbildning, enligt rapporten som presenterades av SvD för några dagar sedan.

Praktik gav min inspiration

Jag har själv haft förmånen att få ta del av ett liknande program för några år sedan, och det har varit en väldigt positiv upplevelse. Jag har fått kunskap som jag inte kunde få på egen hand, och jag har fått en inblick i arbetslivet som har gett mig en helt annan förståelse och motivation att satsa på en teknisk utbildning.

Jag hittade den här nyheten på Dagens Industri, där dom gör en sammanfattning av rapporten och presenterar resultaten. Rapporten visar att det är speciellt ungdomar som inte har möjlighet att gå på ett universitet som har gynnats av programmet. Detta är mycket glädjande, eftersom detta ger ungdomar som kanske inte hade möjlighet annars, möjligheten att göra ett eget val.

Kommentarer är stängda.