Jaktbyxor för både dam och herr

Både jag och min man jagar så mycket vi kan. Nu ser vi verkligen fram emot älgjakten som börjar om en månad. Vi har gjort det till en grej att vi alltid ska vara klädda likadant. Fånigt? Ja, jättefånigt, men det har blivit vårt kännetecken så det kan vi inte ändra på nu. När vi var unga på 80-talet var det ju på modet att man skulle ha likadana stickade tröjor. Vi kör på den linjen nu igen även om det nu gäller jaktkläder.

I år ska vi köpa nya jaktbyxor. Men var får man tag i likadana jaktbyxor för dam och herr? Som tur är har vi hittat ett ställe som har likadana jaktbyxor till oss båda. Villkoret är ju också att de ska ha bra kvalitet, sitta bra och inte vara hutlöst dyra. Vi har bestämt oss för kamouflagemönstrade byxor denna gången. Med våra mössor i samma färger blir det skitsnyggt.

Tillbaks till 80-talet

Som jag skrev var det modernt med likadana stickade tröjor på 80-talet. Jag stickade tjocka islandströjor till mig och min man. Men inte bara till oss. Till min systers familj blev det likadana tröjor till hela familjen. Om man såg något sådant idag skulle man skratta, men då var det snyggt och väldigt inne.

Man skulle även gärna ha likadana WCT-overaller, men där gick gränsen för min man och mig. Så det där att ha likadana jaktkläder är bara en kul grej, inget vi tycker är snyggt. Men om vi skulle komma i olika jaktbyxor skulle våra jaktkompisar undra om vi var osams eller på väg att separera, så vi får köra på med likadana igen.

Och nu när vi har hittat ett ställe som säljer likadana jaktbyxor för dam och herr så är det bara att köra på. Dessutom finns det också likadana jaktjackor den dagen det blir aktuellt.