Kinesisk spionering – Försvarsmakten förbjuder Tiktok

Anledningen är att kinesiska storselskapet som står bakom appen är misstänkta för att spionera.

Kina spionerar allt mer öppet och detta är ett uttryck för det. Det har nyligen kommit fram att Försvarsmakten förbjudit att använda Tiktok på jobbmobiltelefonerna. Anledningen är att det kinesiska storselskapet som står bakom appen misstänks spionera. Det är inte första gången vi hör om Kina och spioneri. Försvarsmakten har fattat ett klokt beslut och det är bra att vi tar vår säkerhet på allvar.

Kinas spioneri har ökat kraftigt de senaste åren. Det är inte bara fråga om militärsäkerhet. Kina har även intressen av att ta del av ekonomisk information. Det finns ett antal olika metoder för att uppnå detta. genom att använda sociala medier, att köpa information eller att avlyssna. Att Försvarsmakten förbjuder användningen av Tiktok är ett steg som antagligen inte kommer att hindra Kina från att fortsätta spionera, men som ändå är ett viktigt steg.

Vi måste vara noggranna med att inte låta kinesiska företag ta del av våra data. Därför är det bra att Försvarsmakten förbjuder Tiktok. Det är också viktigt att vi håller oss uppdaterade om det senaste när det gäller säkerhet och att vi följer Försvarsmaktens riktlinjer. Det är viktigt att vi tar vår säkerhet på allvar och att vi tar vara på vår information.

Källa: Försvarsmakten förbjuder Tiktok i jobbmobiler

Kommentarer är stängda.