Underställ håller dig torr och varm i skidbacken

I år har vi haft en mildare vinter än vanligt. Det har bara snöat ett par dagar under hela säsongen här i södra Sverige. I norra delarna av fjällen har det nu börjat komma mycket snö. Även mellersta Sverige har börjat få snö.
Alebacken är en populär liten skidanläggning som ligger ett par mil utanför Göteborg. Anläggningen har endast 2-3 nedfarter. Förra veckan började det bli kallt längs västkusten och då kunde de äntligen starta igång snökanonerna i backen. Tror det är många barn som bli glada nu när de snart kan åka skidor i Alebacken.

Själv ska jag åka upp till Idre om ett par veckor. Det blir både slalom och längdskidåkning för vårt sällskap. I år har jag satsat på en ny skidjacka och ett riktigt bra underställ. Du kanske funderar varför det är viktigt med ett bra underställ när man är ute i kyla? Understället ser till att svett transporteras bort från koppen men håller dig samtidigt varm.

Om du ska vara utomhus i kyla och vara aktiv, t.ex. åka skidor, är det viktigt med varma kläder och plagg som kan transportera bort svett när du svettas. Annars blir du dyblöt och fryser. Ofta har du ett underställ närmast kroppen och sen ett plagg som isolerar från kylan och ytterst ett skal som är vind- och vattentätt.

I år har vi hyrt en minibuss för att köra upp till Idre, det blir kanon och så slipper vi köra flera bilar. Stugan vi har bokat har plats för 8 personer och det finns både bastu och bubbelpool. Inte långt från stugan ligger en badtunna man kan hyra. Där ska det badas och avnjutas en kall öl.

Vi skulle köpt nya skidor i år men kollegan tipsade mig att besöka den lokala secondhand-butiken. Jag hade tur som hittade både längd- och slalomskidor. Jag köpte även ett par begagnade skidpjäxor på blocket.se.

Kommentarer är stängda.