Skriv bra interna länkar för bättre webbnärvaro

Skriv bra interna länkar för bättre webbnärvaro

Genom att följa ett par tydliga regler ökar er synlighet online. Följ dessa fyra tips om hur du skriver bra länkar och öka företagets webbnärvaro.

Skriv en bra Anchor Text för din länk.

Anchor text är en beskrivning av vad länken handlar om och innehålla relevanta nyckelord.

  • En dålig anchor text:  Läs mer här för att lära dig om interna länkar.

Det första exemplet visar en svag anchor text som inte beskriver eller innehållet det ämne/nyckelord som företaget vill äga och synas på. Det andra exemplet beskriver vart besökaren kommer när denne klickar på länken. Nyckelorden finns med – interna länkar och webbnärvaron. Det visar även för Google och andra ”spindlar” vart länken går samt stärker företaget på det ämne som de vill äga.

Placera nyckelord före och efter länken.

”Spindlarna”, programmet som läser av världens alla webbsidor för att ge besökaren det bästa sökresultatet, använder sig också utav texten som är skriven före och efter länken för att validera om det är rätt innehåll utifrån en specifik sökning. Genom att optimera denna text med relevanta nyckelord hjälper det till att bli än mer synlig.

Länka till sidan som du vill ska synas mest i det organiska sökresultatet

För att få ut det mesta av länkarbetet, länka till den/de sidor som du vill ska bli synliga i det organiska sökresultatet. Det är de sidor som är eller ska bli era bästa och mest intressanta för besökarna.

Har ni redan en sida/sidor som får mycket trafik, använd dessa och arbeta vidare med att stärka dessa sidor med nya inläkningar.

Var konsekvent!

Utveckla en tydlig plan på hur du vill att besökarna skall förflyttas på hemsidan.

Utan detta kommer med stor sannolikhet länkningarna att konkurrera med varandra. Istället för att fokusera och skapa ett stort värde får alla sidor ett litet värde och därmed blir sidorna mindre synliga online och företaget en sämre webbnärvaro. Ett annat perspektiv är också att era besökare kommer att gå vilse och vandra runt istället för att ”komma i mål”.

1 Responses on Skriv bra interna länkar för bättre webbnärvaro"

Leave a Message