Kreativt Instagram-användande

Instagram är ett verktyg där du kan dela bilder och korta videos till de som följer dig. Instagram kan kännas självklart om man arbetar inom t.ex. modeindustrin eller hotell & restaurang, eftersom det man säljer generellt gör sig bra på bild. Man ska dock inte glömma att med lite kreativitet kan man anpassa Instagram till sig själv. Varför inte inspirerars av hur följande företag använt verktyget?

IKEA PS 2014
Ikea i Ryssland skapade en mini-katalog för linjen IKEA PS genom att registera en användare per produkt och sen tagga de produkterna på bilder på kontot Ikea_PS_2014. Det hela är ett fantastiskt exempel på hur man kan använda en begränsad teknik och skapa något nytt med lite fantasi. Även om jag inte rekommenderar att ni följer exemplet att bygga upp en instagram-närvaro för en kampanj, så tycker jag ni ska inspireras av kreativiteten i projektet.

TV4 Vädret
På 15 sekunder (maxlängden på en Instagram-video) ger meterologerna på TV4 oss morgondagens väder. Ingen nyhetssändning, ingen reklam, inga krusiduller. Sveriges väder, varken mer eller mindre. Drygt 64.000 personer gillar att få vädret den här vägen. Kanske vill dina kunder ha delar av din tjänst levererad på liknande sätt? Jag föreslår att ni funderar på ett sätt att testa. Gillar kunderna det du gör så bygger du starkare relation till dem, och vi vet ju alla hur mycket relationer är värda när det är dags att öppna plånboken!

Murad Osmann
Fotografen Murad använder instagram för resefotografier. Inte helt ovanligt såklart. Det han dock gör är att han alltid fotar sin flickvän hållande hans hand, i förgrunden på varje bild. Att på det här sättet använda en gemensam nämnare genom alla bilder är vanligt, t.ex. är hundar mycket vanligt (och uppskattat), men Murad använder alltså en människa som alltid är med och bygger bildkompositionen utifrån det. Kanske ska du och en kollega visa era dagar på ett liknande sätt? Det är såklart helt frivilligt om ni vill hålla hand eller inte 😉

 

Förstås, pysslar man med något så ovanligt som rymden, så behöver man inte vara kreativ direkt, utan helt enkelt bjuda oss på jorden på en utblick.

Vilka Instagram-konton inspireras du av, och varför? Dela gärna med dig i en kommentar!

0 Responses on Kreativt Instagram-användande"

Leave a Message